showcase_img_1.jpg

Portfolio

Peter van Genderen (1964) heeft vanaf 1988 tot 2005 bij een landelijk adviesburo in de agrarische sector gewerkt. In deze functie lag het accent op het begeleiden van ondernemers en hun gezinnen in situaties van veranderingen en conflicten. Ook maakte hij veel  strategische bedrijfsplannen en gaf hij trainingen en workshops. Hierdoor heeft hij veel ervaring opgedaan met gezinsbedrijven, waar werk en privé zo nauw met elkaar verweven zijn.

 

Vanaf 2005 heeft Peter zijn eigen onderneming opgestart wat kansen gaf om zijn werkterrein te verbreden naar particulieren en andere sectoren. Die ervaringen vulden elkaar onderling goed aan, waardoor hij een zeer brede expertise heeft kunnen opbouwen. Mede daardoor werd hij in 2009 ook door de CHE te Ede gevraagd om gezamenlijk een post HBO opleiding Mediation op te zetten. Ondertussen is hij daar naast trainer ook coördinator van die opleiding.

 

Peter is mediator vanaf 1999 en heeft aanvullend diverse specialisaties gedaan, waaronder die van familymediator. Hierdoor is hij ook gecertificeerd voor familiezaken, zoals echtscheidingen en omgangsregelingen. Vanaf 2005 is hij verbonden aan het project ‘Mediation naast rechtspraak’. In het najaar van 2015 gaat hij daar meedraaien in de pilot POTS (Poging Ouderschapsakkoord Tijdens Schorsing). 

 

Naast zijn eigen bedrijf is Peter ook aktief binnen een kerk, waar hij veel vrijwilligers aanstuurt en coacht. Zijn motivatie om te bemiddelen bij conflicten is om een vredestichter te willen zijn. Conflicten kosten niet alleen tijd en geld, maar brengen ook veel schade toe aan de onderlinge relaties. Het geeft veel voldoening om mensen te begeleiden op een goede manier door deze fase heen te komen en hen weer nieuwe hoop te geven. In verreweg de meeste gevallen blijkt dat gelukkig ook haalbaar. 

 


Peter van Genderen is MfN Register Mediator (met family accreditatie), coach en trainer.

Adresgegevens
Mathaakveld 18
3993 SR Houten
T: 030 6384822
M: 06 22043903
info@genderenmediation.nl